Eric van Teijlingen is priester van het bisdom Haarlem-Amsterdam en werkzaam als geestelijk verzorger bij zorgorganisatie de Zorgcirkel in Edam en Volendam en in de parochie van Volendam. Op Radio Maria is hij met regelmaat te beluisteren in het maandelijkse programma ‘Vonken van Hoop’ van het Ziekenapostolaat Nederland. Algemeen thema van deze radioretraite van Radio Maria voor het paastriduüm luidt: De wereld op z’n kop.

Dit jaar, deze tijd, op dit moment staat de wereld echt letterlijk op z’n kop. De lente roept ons naar de buitenlucht, maar onze samenleving is gesloten. Zoals in vele landen over de wereld. Een vreselijk virus waart rond en zaait dood en verderf. Alle zekerheden zijn weggeslagen als bij een storm. We voelen ons van alles en iedereen gescheiden. Mensen in de zorg dragen nu een zwaar kruis in hun strijd voor de zieken, die ze onder hun ogen zien sterven. De straten zijn leeg, de economie ligt plat, sociaal leven is er enkel digitaal. In deze tijd, in deze wereld bereiden we ons voor op het paasfeest. Heeft dit paasfeest met zijn bijzondere dagen in de Goede Week ons nog wel iets te vertellen? Jazeker. Uiteindelijk is het paasverhaal een verhaal van vreugde en verdriet, van chaos en hoop, van verleden en toekomst, van leven en dood. En iedere dag is dit paasverhaal is weer de wereld op z’n kop. 

www.radiomaria.nl

De tijdstippen zijn:

–          Donderdag 11:00 uur en 20:30 uur

–          Vrijdag 11:00 uur en 20:30 uur

–          Zaterdag 11:00 uur en 20:00 uur

–          Zondag 11:30 uur en 18:05 uur