Een ziekentriduüm is een bijeenkomst van drie dagen bedoeld voor langdurig zieken, gehandicapten, eenzame mensen, mensen (om welke reden) aan huis gebonden. Er is gelegenheid voor bezinning (met voordrachten en vieringen), maar ook voor gezellig ontspannen (toneel, muziek en dans).

Een ziekentriduüm wordt gehouden in een kerkgebouw (of gemeenschapsgebouw), waarvoor vaak alle kerkbanken worden verwijderd zodat er bedden en stoelen kunnen worden geplaatst. Van oudsher is een ziekentriduüm ontstaan in de katholieke kerk. Heden ten dage is het ziekentriduüm niet alleen voor katholieken maar voor de hele samenleving en alle leeftijden

Waar ziekentriduüm?

In Nederland worden op diverse locaties door parochies een ziekentriduüm gehouden (mocht u parochie of ziekentriduümorganisatie niet vermeld staan, geef het aan ons door):

Someren              www.ziekentriduum.nl

Dongen                www.parochiedongen.nl/ziekentriduum

Zwaag

Dagen van bezinning, ontspanning en ontmoeting. Termen als saamhorigheid, een bemoedigend woord en een luisterend oor komen tijdens deze dagen goed tot hun recht. Info: Elly Kappelhof (0229-237085).

Odiliapeel Nadere info volgt.

Heiloo Wordt later aangekondigd.

Hilversum Contactpersoon: 035-6213465

Breda                                                                  nl-nl.facebook.com/ZiekentriduumBreda/

Venlo Wordt later aangekondigd.

Steyl Wordt later aangekondigd.

Renkum 

www.mariavanrenkum.nl

Wognum

 Lies Botman-Zijlstra (0229-542309)